Скокни до содржината

Fortnite Universe – гејмерски простор за играчи на Fortnite

Ви посакуваме добредојде Универзумот Fortnite, аголот на Интернет каде што ќе најдете се што ви треба за вашата омилена видео игра. Дали имате проблеми со FPS и сакате да видите како да го забрзате? ¡Имаме водич за вас! Сакате да знаете кои предмети ќе се продаваат во продавницата денес? Го имаме делот за вас. Потоа Ќе ви ги покажеме најбараните водичи од корисниците на оваа голема заедница. Добредојдовте!

Основни водичи на Fortnite

Ако често играте Fortnite, треба да знаете сè што разговаравме во овие написи. Без разлика дали сте почетник или експерт, овие водичи ќе бидат многу корисни за вашиот развој во играта 😉

Вести за Fortnite

Гласини, мистерии, ажурирања... Светот на Fortnite е многу повеќе од обична видео игра. Со овој дел секогаш ќе бидете во тек со сè што се случува во Fortnite!

Водичи за Fortnite

Не се сите водичи толку фундаментални како оние што ви ги покажавме претходно! Но, со оние што ќе ги најдете подолу, вашето искуство со Fortnite ќе биде многу поцелосно и позабавно.

Алатки за Fortnite

Дали сакате да ја видите вашата статистика и вашите последни игри? Споредете ги со оние на вашите пријатели? направиИли можеби сакате да го користите нашиот пронаоѓач на кожа? Во овој дел ќе ги најдете сите алатки што ги развивме исклучиво за Fortnite Universe, следејќи ги предлозите на нашите корисници. Се надеваме дека ќе уживате во нив! И ако имате некоја идеја за нова алатка, можете да ни оставите коментар 🙂

Што е Fortnite?

Освен ако не сте биле без пристап до Интернет во последните неколку години, веќе знаете што е Fortnite. Но, за оние родители кои сакаат да знаат што играат нивните деца, ќе ви дадеме краток вовед.

Fortnite Тоа е игра за преживување во која 100 играчи се борат меѓу себе за да бидат последниот што стои. Тоа е игра со брзо темпо и акција, не за разлика од Игрите на гладните, каде стратегијата е задолжителна за опстанок. Во Fortnite има околу 125 милиони играчи.

видео игра fortnite

Играчите се спуштаат со падобран на мал остров, се опремуваат со секира и мораат да бараат повеќе оружје, притоа избегнувајќи смртоносна молскавична бура. Како што играчите се елиминираат, полето за игра исто така се намалува, што значи дека играчите се поблиску еден до друг. Ажурирањата со детали за смртта на друг играч се појавуваат периодично на екранот: „X го уби Y со граната“, додавајќи го чувството на итност. Иако играта е бесплатна, треба да креирате сметка на Epic Games.

Има социјален елемент во играта, како корисниците можат да играат во групи од две или повеќе луѓе и разговарајте едни со други на слушалки или текстуален разговор за време на играта. Fortnite стана најгледаната игра во историјата на YouTube. Постојат голем број популарни влијателни лица на социјалните медиуми или личности на YouTube кои исто така ја играат играта и нудат упатства за тоа како да добиете повисок резултат.

Најголемата грижа за родителите на деца кои играат игри е времето на екранот. Поради извонредната природа на играта, на некои деца ќе им биде тешко да престанат да играат. Натпреварите може да завршат за неколку секунди, или ако корисникот достигнува високо ниво, може да се чувствува императив да продолжи да игра.